Συνεργασία Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας με το Σωματείο Εκπαιδευτών Οδήγησης και την Τροχαία για καλό σκοπό.

 

 
Βιντεοσκοπήσεις με εναέρια drones και κάμερες πραγματοποιήθηκαν στο οδικό δίκτυο που εκτείνεται γύρω από το Δημαρχείο του Βόλου και ειδικότερα στον κυκλικό κόμβο που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Λαμπράκη και Παπαδιαμάντη, μπροστά από το Τελωνείο και το Σιδηροδρομικό Σταθμό. Εκπαιδευτές οδήγησης, με εκπαιδευτικά οχήματα, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου και υπό την επιτήρηση του τμήματος Τροχαίας Βόλου, έκαναν «βόλτες» στον κόμβο και συνέλεξαν πλούσιο υλικό, σε μία δράση ενημέρωσης των πολιτών για την ορθή κίνηση των οχημάτων στους κυκλικούς κόμβους.
 
Ο Πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής κ. Χρήστος Κάρκας, δήλωσε ότι σκοπός της δράσης ήταν το Σωματείο να μπορέσει να αναδείξει με έναν διαδραστικό τρόπο, πώς πρέπει να χρησιμοποιούν οι νέοι αλλά και οι παλιοί οδηγοί τους κυκλικούς κόμβους, ώστε να διευκολύνεται η κυκλοφορία και να αποφεύγονται τα ατυχήματα. 
 
Όπως τόνισε και ο Γραμματέας του Σωματείου κ. Φίλιππας Καρκάλας, οι νέοι κυκλικοί κόμβοι του Βόλου έχουν πλήρη και κατάλληλη σήμανση, την οποία οι οδηγοί οφείλουν να ακολουθούν πιστά. Αν την ακολουθήσουν, κινηθούν με χαμηλή ταχύτητα και χρησιμοποιήσουν τα φλας για να εξέλθουν, θα αποφύγουν να μπερδευτούν και να αποτελέσουν κίνδυνο τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους άλλους οδηγούς.
 
Ο Συντονιστής Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου και Διδάκτωρ Οδικής Ασφάλειας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Καραγιάννης, ο οποίος έχει εκπονήσει τη μελέτη των κυκλικών κόμβων της πόλης, μαζί με τον Καθηγητή Οδοποιίας κ. Νικόλαο Ηλιού, έδωσε το παρών στην αξιόλογη αυτή δράση. Ο κ. Καραγιάννης, αφού συνεχάρη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου για την εξαιρετική πρωτοβουλία, δήλωσε ότι ο Δήμος Βόλου θα βρίσκεται πάντοτε αρωγός σε κάθε οργανωμένη προσπάθεια ενίσχυσης της κυκλοφοριακής αγωγής, καθώς και σε κάθε σχετική καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.
 
Πηγή: Εφημερίδα Θεσσαλία.