Απόδοση στην κυκλοφορία του νέου ασφαλούς δικτύου ποδηλατοδρόμων.

 

Μετά από την πρόσφατη ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής του Δικτύου ποδηλατοδρόμων του Δήμου Βόλου, η αρμόδια Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας, αφού προέβη στους σχετικούς ελέγχους, προέβη στην απόδοση στην κυκλοφορία του νέου ασφαλούς δικτύου και απέστειλε προς το τμήμα Τροχαίας Βόλου και προς τη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Βόλου, με κοινοποίηση προς το γραφείο τύπου του Δήμου Βόλου, σχετικό ενημερωτικό έγγραφο, με το ακόλουθο περιεχόμενο:

"Σας γνωρίζουμε ότι, όσον αφορά το δίκτυο ποδηλατοδρόμων στον αστικό ιστό Βόλου – Νέας Ιωνίας, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες κάθετης και οριζόντιας σήμανσης (πινακίδες χωροθέτησης ποδηλατοδρόμου, πινακίδες απαγόρευσης στάσης και στάθμευσης, επαναχρωματισμός διαδρομών, μάτια γάτας) και το δίκτυο είναι πλέον έτοιμο προς χρήση.

Τα τμήματα των οδών στα οποία εκτείνεται το δίκτυο ποδηλατοδρόμων είναι τα ακόλουθα:

1) Ρήγα Φεραίου (από Κασσαβέτη έως Ιωλκού) – αποκλειστική λωρίδα κίνησης
ποδηλάτων κόκκινου χρώματος, εντός της οποίας απαγορεύεται η στάση και η
στάθμευση.

2) Κασσαβέτη (από Ρ. Φεραίου έως Δημητριάδος) – αποκλειστική λωρίδα κίνησης ποδηλάτων κόκκινου χρώματος, εντός της οποίας απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση.

3) Μεταμορφώσεως (από 28ης Οκτωβρίου έως Ρ. Φεραίου) – οδός μικτής χρήσης οχημάτων και ποδηλάτων.

4) Βασσάνη (από Ρ. Φεραίου έως 2ας Νοεμβρίου) – οδός μικτής χρήσης οχημάτων και ποδηλάτων.

5) Βασσάνη (από 2ας Νοεμβρίου έως Παπαδιαμάντη) - αποκλειστική λωρίδα κίνησης ποδηλάτων κόκκινου χρώματος εντός της οποίας απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση.

6) Μικρασιατών (από Ζάχου έως Παγασών) – οδός μικτής χρήσης οχημάτων και ποδηλάτων.

7) Μικρασιατών (από Παγασών έως Βασσάνη) – αποκλειστική λωρίδα κίνησης ποδηλάτων κόκκινου χρώματος, εντός της οποίας απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση.

8) Παπαδιαμάντη (από Λαμπράκη έως Ζάχου) - αποκλειστική λωρίδα κίνησης ποδηλάτων κόκκινου χρώματος, εντός της οποίας απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση.

9) Ζάχου (από Παπαδιαμάντη έως 2ας Νοεμβρίου) – οδός μικτής χρήσης οχημάτων και ποδηλάτων.

10) Φιλαδελφείας (από Καραμπατζάκη έως Μαιάνδρου) - αποκλειστική λωρίδα κίνησης ποδηλάτων κόκκινου χρώματος, εντός της οποίας απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση.

11) Μαιάνδρου (από Φιλαδελφείας έως Ικάρων) - αποκλειστική λωρίδα κίνησης ποδηλάτων κόκκινου χρώματος, εντός της οποίας απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση.

12) Ικάρων (από Μαιάνδρου έως Εθν. Αγώνων) - αποκλειστική λωρίδα κίνησης ποδηλάτων κόκκινου χρώματος, εντός της οποίας απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση.

13) Παράπλευρη οδός Πάρκου Ν. Ιωνίας (Εθν. Αγώνων έως Δοξοπούλου) - αποκλειστικός αμφίδρομος διάδρομος κίνησης ποδηλάτων κόκκινου χρώματος, εντός του οποίου απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση, καθώς και η διέλευση μηχανοκίνητων οχημάτων.

14) Εθνικών Αγώνων (από Ικάρων έως Βενιζέλου) - αποκλειστική λωρίδα κίνησης ποδηλάτων κόκκινου χρώματος, εντός της οποίας απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση.

15) Βενιζέλου (από Εθν. Αγώνων έως Καραμπατζάκη) - αποκλειστική λωρίδα κίνησης ποδηλάτων κόκκινου χρώματος, εντός της οποίας απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση.

Επισημαίνεται ότι, τόσο οι κατευθύνσεις του δικτύου ποδηλατοδρόμων, όσο και οι προτεραιότητες, ακολουθούν πλήρως τις υφιστάμενες ρυθμίσεις που αφορούν και τη μηχανοκίνητη κυκλοφορία.

Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, ως προς τον έλεγχο της τήρησης του ΚΟΚ, της απαγόρευσης διέλευσης οχημάτων και της απαγόρευσης στάσης & στάθμευσης εντός των αποκλειστικών λωρίδων και διαδρόμων κίνησης ποδηλάτων, προκειμένου το δίκτυο να καταστεί πλήρως λειτουργικό από τους χρήστες των ποδηλάτων.

Το παρόν κοινοποιείται στο Γραφείο Δημάρχου και στο Γραφείο Τύπου του Δήμου Βόλου, με την παράκληση για την ευρύτερη ενημέρωση των πολιτών, περί διαμόρφωσης ενός εκτεταμένου, ασφαλούς & λειτουργικού δικτύου ποδηλάτων στα προαναφερθέντα τμήματα του Πολεοδομικού συγκροτήματος και περί αποτροπής παράνομης στάθμευσης οχημάτων επί του δικτύου ποδηλατοδρόμων, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή, απρόσκοπτη και ασφαλής λειτουργία του."

Ο Επιβλέπων του έργου

και Προϊστάμενος 

Κυκλοφορίας & Συγκοινωνιών

Δρ. Κωνσταντίνος Καραγιάννης 

Πολιτικός Μηχανικός ΠΕ/Α΄ M.Sc. Ph.D.

 

Η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης

Ελένη Μπακογιάννη

Πολιτικός Μηχανικός ΠΕ/Α' M.Sc.