Αναγόρευση σε Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

 

Και επισήμως Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας... Μία ιδιαίτερα απαιτητική διαδρομή ολοκληρώθηκε αισίως με τις διαδικασίες αξιολόγησης, βαθμολόγησης (ομόφωνα με Άριστα), αναγόρευσης και ορκωμοσίας. Η Διατριβή πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά σε συνεργασία με το κορυφαίο πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, το διεθνούς φήμης M.I.T., με αντικείμενο: "Συμβολή στον πολυπαραμετρικό σχεδιασμό αστικών οδικών δικτύων με έμφαση στην οδική ασφάλεια, την προστασία του περιβάλλοντος, την αστική ανθεκτικότητα έναντι της κλιματική κρίσης και την αστική βιώσιμη κινητικότητα".  

Θα ήθελα πρωτίστως να ευχαριστήσω τον Παντοδύναμο Θεό που με αξίωσε να ολοκληρώσω έναν ακόμη σημαντικό στόχο. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνω προς τον Επιβλέποντα της Διατριβής Καθηγητή για την εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μου, προς τους Καθηγητές του Π.Θ. του Α.Π.Θ. και του M.I.T. για την καθοδήγησή τους, προς τις Πρυτανικές Αρχές του Π.Θ. για την παρουσία τους, καθώς και προς τα Μέλη της Επιστημονικής κοινότητας του M.I.T. για την πολύτιμη συνεισφορά τους. 

Ένα ακόμη μεγάλο ευχαριστώ στην Οικογένειά μου, στην Μητέρα μου, στα Παιδιά μου και ιδιαίτερα στη Σύζυγό μου, για τη διαρκή της υποστήριξη, όλα αυτά τα χρόνια... Ευχαριστώ τους Συνεργάτες, τους Συναδέλφους, τους Φίλους. Όλοι τους συνετέλεσαν στην επίτευξη του στόχου... Και μια ειδική αφιέρωση στον Πατέρα μου, που νιώθω ότι παρακολουθεί από κάπου εκεί ψηλά...  

Δεσμεύομαι να καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι επιστημονικά τεκμηριωμένες προτάσεις και τα ενδιαφέροντα συμπεράσματα της Διατριβής να αξιοποιηθούν καταλλήλως και να χρησιμοποιηθούν από τους αρμόδιους Φορείς. Άλλωστε αυτός ήταν και ο βασικός στόχος του εγχειρήματος. Η δημιουργία μίας ισόρροπα ερευνητικής αλλά και πρακτικής Διατριβής που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να εφαρμοστεί άμεσα, συνεισφέροντας στην αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας, στην προώθηση των αρχών της βιώσιμης κινητικότητας, στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και στην ενίσχυση της αστικής ανθεκτικότητας και των υποδομών έναντι των συνεπειών της κλιματικής κρίσης. Και όλα αυτά αξιοποιώντας πλήρως, τόσο την πολύτιμη υφιστάμενη εμπειρία, όσο και τις αστείρευτες δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας.

Δρ. Κωνσταντίνος Καραγιάννης 

Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός 

M.Sc. Συγκοινωνιολόγος - Περιβαλλοντολόγος

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας