Νέοι σύγχρονοι κυκλικοί κόμβοι και ασφαλείς υπερυψωμένες πεζοδιαβάσεις στο Δήμο Βόλου

 

Ακόμη μία σημαντική μελέτη, που αφορά στη δημιουργία δύο σύγχρονων κυκλικών κόμβων στην περιοχή της Νέας Ιωνίας και τη διαμόρφωση υπερυψωμένων ασφαλών πεζο-διαβάσεων, αναμένεται να γίνει σύντομα πράξη, καθώς μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων αδειοδοτήσεων, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ήδη η διαγωνιστική διαδικασία ανάδειξης Αναδόχου υλοποίησης.

Η μελέτη, που φέρει και τη δική μας υπογραφή, συντάχθηκε από το Τμήμα Κυκλοφορίας & Συγκοινωνιών της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου, με την επιστημονική υποστήριξη του Καθηγητή κ. Ηλιού. Αφορά στην κατασκευή  κυκλικών κόμβων στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Δοξοπούλου  και στη συμβολή των οδών Φυτόκου και Παρασκευοπούλου, καθώς και στη διαμόρφωση υπερυψωμένων ασφαλών πεζοδιαβάσεων επί των οδών Κ. Καρτάλη, Ελ. Βενιζέλου και Δημητριάδος. 

Ο Δήμος Βόλου πρόκειται να υλοποιήσει το σημαντικό αυτό έργο, έχοντας ενταχθεί σε πρόγραμμα ενίσχυσης της αστικής οδικής ασφάλειας, το οποίο χρηματοδοτείται πλήρως μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών. 

Δρ. Κωνσταντίνος Καραγιάννης 

Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός 

M.Sc. Συγκοινωνιολόγος - Περιβαλλοντολόγος

Υπ. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας